skip to Main Content
Bram Buigel – Groningen – Juni 2023

Bram Buigel – Groningen – Juni 2023

De Sporter leren kennen

1. Hoe ben je betrokken geraakt bij deze sport?
Ik ben begonnen met atletiek op mijn 11e omdat ik tijdens het voetballen het achter de bal aanrennen leuker vond dan de bal hooghouden of schieten. Dat is nu 17 jaar later nog steeds niet veranderd. Elk jaar probeer ik er een schepje bovenop te doen en gestaag ben ik langzaam bij de Nederlandse top gekomen. Inmiddels klop ik ook langzaam aan bij de Europese top. Afgelopen indoorseizoen won ik de Nederlandse kampioenschappen en mocht ik Nederland vertegenwoordigen op de 800m bij het EK in Istanbul. Dat qua prestaties het ook elk jaar een stukje beter gaat geeft mij veel motivatie, momenteel probeer ik nog net dat schepje extra erbij te doen. Ik probeer al lange tijd mijn voeding in training en voor races te optimaliseren. Om goed te presteren neem ik vaak Beet-It shots in de aanloop voor een wedstrijd. Aangezien ik geïnteresseerd ben in de sportwetenschap heb ik veel uitgeprobeerd en ik merk dat het nemen van de shots mij beter doet presteren in de wedstrijden. In de aanloop naar wedstrijden neem ik s’ochtends en s’avonds een aantal dagen een Beet-It en dan nog een aantal uur voor de wedstrijd. Zo zorg ik ervoor dat ik een betere doorbloeding van de spieren krijg en dat er meer zuurstofopname kan plaatsvinden. Dat kan ik wel gebruiken bij de 800m. Ik ben blij dat Beet-It mij wilt ondersteunen in mijn missie naar de Olympische Spelen en het EK in Apeldoorn van 2025.   

Back To Top