skip to Main Content
Priscilla Van Oorschot – Zaandam – November 2023

Priscilla van Oorschot – Zaandam – november 2023

De Sporter leren kennen

1. Hoe ben je betrokken geraakt bij deze sport?
Samen met een vriendinnetje ben ik atletiek gaan proberen op 10 jarige leeftijd en ik vond het meteen heel erg leuk om te doen. De eerste paar jaar deed ik de meerkamp en trainde we van alles, maar na een aantal jaar heb ik mij toen aangesloten bij de springgroep en tot 2019 deed ik mee op nationaal niveau bij het ver en hinkstapspringen. Vanaf 2020 ben ik gaan lopen en heb toen de 400 en 800m eigen gemaakt.

2. Wie was je grote voorbeeld (idool)?
Omdat ik uit het springen kom was mijn grootste idool Darya Klishina. Maar nu omdat ik aan het lopen ben is mijn grootste idool Keely Hodgkinson.

3. Beste prestaties ………..tot nu toe?
Bij het hinkstapspringen in 2014 sprong ik het Nederlands junioren record indoor. En bij het lopen heb ik een harde 600m laten zien en kwam toen dichtbij het Nederlands record. Ook mijn eerste NK outdoor op de 800m werd ik 4e.

4. Wat zijn je ambities?
Mijn grootste doel is een keer in oranje staan op een toernooi en in welke vorm dat zou zijn dat zal de tijd leren.

5. Wat motiveert je om harder te trainen?
Het motiveert me dat wanneer je na een heel trainingsblok weer aan de start kan verschijnen en kan laten zien waar je aan hebt gewerkt, een betere versie van jezelf. Wanneer dit bevestigd word in de wedstrijden dat geeft een echte kick.

6. Kun je uitleggen hoe je traint?
De trainingen zijn divers, waarbij ik in de wintertrainingen lange trainingen heb met veel conditionele prikkels en wanneer ik richting de wedstrijden ga meer sprint trainingen heb in de week. Naast het lopen heb ik ook aantal duurloopjes of alternatieve trainingen op de fiets of crosstrainer, en hebben we meestal 2 keer in de week krachttraining en/of fysio-oefeningen voor de basis.

7. Als je een andere topsport moest kiezen, welke, en waarom?
Als ik een andere topsport zou moeten kiezen zou het volleybal zijn, een hele andere sport maar het lijkt me super leuk om een team om je heen te hebben waarmee je alles deelt.

8. Wat zijn je 3 sportvoedings tips?
Het allerbelangrijkste vind ik dat je jezelf nooit uithongert. Wanneer je honger hebt moet je eten! Als je zelf er niet helemaal uitkomt vraag dan om hulp bij iemand die ervoor heeft geleerd. Maak van je voeding prioriteit!

9. Hoe ben je bij Beet-it sport gekomen?
Sinds dat ik mijn doelen heb gezet om internationaal te willen presteren, ging ik samen werken met mijn huidige Performance Nutritionist Josette van Toor, werkzaam bij TEAM NL. Voeding is voor mij altijd al een puntje van aandacht geweest. Zij leerde mij hoe ik mijn lichaam het beste kon voeden en dat timing heel erg belangrijk is vooral als je aan topsport doet. Toen ik me goed in mijn vel voelde en mijn voedingsschema op orde was, raadde Josette me aan om BEET IT te gebruiken.

10. Waarom gebruik je Beet It Sport?
De shots van BEET IT geven mij een extra boost richting de wedstrijd, aantal dagen voor de wedstrijd neem ik 1 shot per dag en ook aantal uur voor de wedstrijd neem ik een shot. De producten van BEET IT zijn wetenschappelijk onderbouwd, zijn gemakkelijk te gebruiken je hoeft geen liters bietensap te nemen voor de nodige nitraat en door de verbeterde doorbloeding van de spieren kan er meer zuurstofopname plaats vinden, en dat beetje extra zuurstof is ideaal voor die perfecte race!

Back To Top