skip to Main Content
Rik Te Linde – Westknollendam – 15-5-2024

Rik te Linde – Westknollendam – 15-5-2024

De Sporter leren kennen

1. Hoe ben je betrokken geraakt bij deze sport?
Toen ik 8 jaar was, ben ik (na een jaartje voetballen) gaan kijken wat voor sport ik wilde doen. Mijn vader was vroeger een internationale marathonkanoër. Ik wilde dat ook wel eens proberen, daar is het mee begonnen. In het begin ging ik 1 keer in de week rustig een rondje peddelen. Toen ik 11 jaar trainde ik 3x in de week en daarna ben ik steeds meer gaan trainen. Intussen doe ik 2-3 trainingen per dag.

2. Wie was je grote voorbeeld (idool)?
Uiteraard mijn vader

3. Beste prestaties ………..tot nu toe?
Ik ben in 2023 Nederlands kampioen kanosprint junioren op 500m,1000m en 5000m in de K1 (eenpersoonsboot) geworden, ook ben ik Nederlands kampioen op de kanomarathon junioren in 2023. Naast de nationale wedstrijden heb ik ook deelgenomen aan de Europese kampioenschappen Junioren en Wereld kampioenschappen Junioren kanosprint en kanomarathon.

4. Wat zijn je ambities?
Voor de korte termijn finales varen en top 10 klasseringen in het internationale circuit. Dit is mijn eerste jaar bij de Senioren, internationaal vaar ik in de klasse U23. Voor de lange termijn deelname aan de Olympische Spelen.

5. Wat motiveert je om harder te trainen?
Ik wil de beste worden.

6. Kun je uitleggen hoe je traint?
De meeste trainingen zijn op het water in de kano. Ik doe sprint- en duur-trainingen, maar de techniek is ook heel belangrijk, daar besteed ik veel tijd aan. Zonder een goede techniek ga je niet snel. Naast de trainingen in de boot doe ik ook krachttraining, hardlopen en core trainingen. Het varen gaat ook in de winter door, maar dan ligt de nadruk op krachttraining. Mijn trainer maakt het schema.

7. Als je een andere topsport moest kiezen, welke, en waarom?
Fietsen vind ik ook leuk om te doen. Vooral tactisch in een groep rijden. Dit lijkt een beetje op marathon varen.

8. Wat zijn je 3 sportvoedings tips?
Een havermout ontbijtje voor een goede start
Gezonde uitgebalanceerde maaltijden.
En natuurlijk Beet-it

9. Hoe ben je bij Beet-it sport gekomen?
Mijn trainer raadde mij aan om het een keer te proberen voor een testdag om te kijken hoe mijn lichaam er op zou reageren. Dit ging allemaal goed en sindsdien gebruik ik het voor al mijn belangrijke wedstrijden.

10. Waarom gebruik je Beet It Sport?
Ik denk dat het een goede aanvulling is, waardoor ik nog beter kan presteren. Ik heb het gevoel dat ik beter herstel tijdens een wedstrijd, waardoor ik het langer vol kan houden.

Back To Top